Onze kantoren zijn gesloten op maandag 11 en vrijdag 15 november 2019.     
 

Home

28/10/2019

Focus op een klacht : Thierry bekwam alsnog een uitkering voor zijn palliatief verlof

Thierry neemt een maand verlof om bij zijn zieke en stervende vader te blijven. Zijn werkgever aanvaardt zijn verlof, maar de RVA weigert de uitkering voor dit palliatief verlof uit te betalen omdat Thierry het verlof te laat aangevraagd heeft. Thierry legt uit dat er bijzondere omstandigheden waren en vraagt de RVA om flexibel te zijn, zonder succes. Daarop contacteert hij de federale Ombudsman.

lees meer
17/10/2019

Ervaringsdeskundigen in de armoede aan de slag bij de federale Ombudsman

Vanaf november verwelkomt de federale Ombudsman een ervaringsdeskundige in de armoede en sociale uitsluiting in zijn team. Die zal de realiteit van mensen die leven in situaties van armoede en sociale uitsluiting binnenbrengen in de organisatie. De federale Ombudsman wil zo zijn toegankelijkheid verhogen. Op deze 17de oktober, internationale dag tegen armoede en sociale uitsluiting, wijst de Ombudsman erop dat te veel burgers moeilijk toegang hebben tot de overheidsdiensten.

lees meer
30/09/2019

Overlijden van Herman Wuyts, eerste federaal ombudsman

Herman Wuyts, federaal ombudsman van 1997 tot 2005, is op 27 september overleden.

lees meer
26/09/2019

De federale Ombudsman en de klachtendiensten van de administraties : een efficiënte samenwerking

Op donderdag 26 september 2019 bracht de federale Ombudsman verschillende klachtendiensten van de federale overheidsdiensten samen in het federale parlement. Samen bekeken hoe ze de behandeling van klachten kunnen verbeteren en de problemen van de burgers zo goed mogelijk kunnen oplossen.

lees meer
05/08/2019

Focus op een klacht : hulp bij het invullen van een formulier op internet

Emma heeft een ernstige handicap waardoor ze beperkt is in haar activiteiten en denkt recht te hebben op een integratietegemoetkoming. Het lukt haar niet om haar aanvraag in te dienen via het internet en ze vindt geen gehoor bij de administratie. Tenslotte doet ze een beroep op de federale Ombudsman.

lees meer