Kantoren gesloten op 5 april. Van 6 tem 9 april zijn we open enkel in de voormiddag, van 9u tot 12u30.   
 

Home

08/03/2021

Help ons onze website te verbeteren!

Om u beter te informeren en vlot te leiden naar de informatie die u zoekt, bouwen we een nieuwe website. We willen graag uw mening als bezoeker van de website. Uw antwoorden zullen ons helpen om ervoor te zorgen dat onze website beter rekening houdt met uw noden en verwachtingen. Het duurt maar 1 minuut om de 4 vragen te beantwoorden. Geef ons uw mening ! Bedankt !

lees meer
01/03/2021

Jérôme Aass start als Franstalig federaal ombudsman

Op maandag 1 maart 2021 legde Jérôme Aass de eed af als Franstalig federaal ombudsman. Hij volgt Catherine De Bruecker op en begint aan een zesjarig mandaat samen met zijn Nederlandstalige collega David Baele.

lees meer
12/02/2021

Internet als een basisbehoefte erkennen

Het netwerk van Belgische ombudsmannen vraagt aan de federale, regionale en lokale overheden om van internettoegang een basisrecht te maken, zoals water, aardgas en elektriciteit. De coronacrisis heeft de digitalisering van de samenleving nog versneld. Burgers hebben steeds vaker het internet nodig. De ombudsmannen vinden bijgevolg dat toegang tot het internet als een basisbehoefte beschouwd moet worden en niet langer als een toegang tot ontspanning en informatie.

lees meer
04/02/2021

Advies aan het Parlement: de bescherming van klokkenluiders

Op vraag van de Kamercommissie Justitie heeft de federale Ombudsman een advies geschreven over een wetsvoorstel over klokkenluiders. Hij vindt het absoluut noodzakelijk om klokkenluiders maximaal te beschermen. Zijn ervaring uit de onderzoeken van meldingen van integriteitsschendingen binnen de federale overheid toont dat aan.

lees meer
18/01/2021

De Verenigde Naties roepen op om de rol van de ombudsmannen te versterken

De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft onlangs een resolutie aangenomen waarin ze de lidstaten oproept om bestaande ombudsmannen te versterken of om een institutionele ombudsman op te richten. De Verenigde Naties benadrukken de belangrijke rol die ombudsmannen spelen in de bescherming van mensenrechten en goed bestuur van de rechtsstaat. De federale Ombudsman is verheugd dat de resolutie er is.

lees meer